Saturday, August 2, 2008

monolog

saya miedot no bilik 1009 blok kaluwi . saya baru sahaja lepas berlumba haram di satu jalan yang terkenal di Kuala Lumpur. Tak perlulah saya memberitahu jalan mana saya berlumba. Walaupun saya seorang pelumba jalanan yang boleh di katakan terkenal, saya tidak pernah melupakan pegangan hidup saya. Orang sering mengatakankan yang saya ni seorang minah rempit tetapi saya mantain cool walaupun ia amat memedihkan. Bak kata Karim singth Walia 'rumah terbakar nampak asapnya, hati terbakar siap yang tahu'. Saya sering dikutuk dan dipandang rendah oleh masyarakat. Masyarakat tidak pernah memandang saya pada unsur positif. saya mengambilnya sebagai cabaran hidup saya untuk masa hadapan. Saya mempunyai satu impian satu harapan dan satu cita iaitu menjadi seorang pelumba motor wanita pertama yang memenangi grand prix motor lalu mengalahkan lagenda moto valentino rossi.Siapa tahu yang saya mungkin akan mencapai impian saya. Walaupun saiz bdan saya yang agak kecil, saya tidak pernah mengangap ia sebagai satu halangan dalam mencapai impian. Sebelum saya terus mengorak langkah untuk menjadi perlumba motor rasmi. saya akan tetap pendirian saya dengan menjadi pelumba motor haram. Salahkah saya?? haaah~ tak salah rasa nya.. tetapi sekarang cita-cita saya terpaksa ditangguhkan kerana saya telah mendapat tawaran menjadi seorang pelakon teater dan mungkin saya akan mendapat watak pelumba haram yang suka bermonolog. Saya tidak lagi berlumba haram di lorong-lorang sempit dan di lurah-lurah dendam kerana kehidupan teater lebih mengajar saya erti hidup. bak kata orang lama-lama 'jangan dicapai langit yang tinggi jika sebatang pokok susah dicapai. lu pikir la sendiri. assalamualaikum~!

9 comments:

b E e L a t H i R a said...

giLe kupan..haha =))

dotdlegend said...

ek elehh.. ko ni mmg r kupan...

AKU said...

of topic sat...

sape nak beli baju bloggers cpat tempah...komen name dgn saiz kat aku scepat mungkin...sori there is no lengan pnjang

aDyLL said...

haha..lawak gile..seb bek x masuk skli case roundabout..haha..gilo=))

Edward The Great said...

dot dot dot

::EPUL:: said...

bongok ar kupan ni..!! cmane ko leh apal skrip midot ni..

p/s: link kan dgn aku epul.sosblog.com

dotdlegend said...

mmg r die peneman aku sbb tu die hafal..

~nazi~ said...

haha best-best. mnarik betul..

sara chan said...

ekeke..lawak2..